**Description :** what is 1550 dm expressed in hectometers? -General Knowledge

**Last Answer :** 1.55 hm is 1550 dm expressed in hectometers.

**Description :** _____uses short-wave850-nm multimode fiber. A) 10GBase-S B) 10GBase-L C) 10GBase-E D) none of the above

**Last Answer :** 10GBase-E

**Description :** ____uses 1550-mm single modefiber. A) 10GBase-S B) 10GBase-L C) 10GBase-E D) none of the above

**Last Answer :** 10GBase-E

**Description :** Typical waste gases temperature from glass melting furnace a) 1000-1550 oC b) 800-950 oC c) 650–750 oC d) 760-815 oC

**Last Answer :** 1000-1550 oC

**Description :** A sum of Rs. 1550 was lent partly at 5% and partly at 8% per annum simple interest. The total interest received after 4 yr was Rs. 400. The ratio of the money lent at 8% to that lent at 5% is? (a) 15:16 (b) 16:17 (c) 19:17 (d) 21:26 (e) 20:17

**Last Answer :** (a) 15:16

**Description :** The mode of the data 48, 45, 49, 51, 46, 48, 47, 49, 48, and 51 is ______.

**Last Answer :** The mode of the data 48, 45, 49, 51, 46, 48, 47, 49, 48, and 51 is ______. A. 47 B. 49 C. 51 D. 48

**Description :** What is the standard deviation of the following data set rounded to the nearest tenth 52.1 45.5 51 48.8 43.6?

**Last Answer :** Feel Free to Answer

**Description :** The Panchayat Raj system in India was introduced under the direction of which article of the constitution? (1) 32 (2) 40 (3) 45 (4) 51

**Last Answer :** (2) 40 Explanation: Article 40 of the Indian Constitution deals with the organization of Panchayats. As per this article, the State shall take steps to organize village panchayats and endow them with ... powers and authority as may be necessary to enable them to function as units of self government.

**Description :** A muff coupling is connecting two shafts. The torque involved is 650N-m. The shaft diameter is 45mm with length and height of the key being 14mm and 80mm respectively. Find the compressive stress induced in the key. a) 70.1 N/mm2 b) 51.6N/mm2 c) 45.5N/mm2 d) None of the listed

**Last Answer :** b) 51.6N/mm2

**Description :** P walks around a circular field at the rate of two rounds per hour while Q runs around it at the rate of eight rounds per hour. They start in the opposite direction from the same point at 6.45 a.m. They shall first cross each other at? a) 6.45 a.m b) 6.50 a.m c) 7.51 a.m d) 6.51 a.m e) 7.45 am

**Last Answer :** d Since P and Q move in the opposite direction along the circular field, so they will first meet each other when there is a difference of one round between the two. Relative speed of P and Q = 8+2 = 10 rounds per hour. Time ... 1/10 hr = 6 min. 6 Hrs 45 min + 6 min = 6 hrs 51 min i.e, 6.51 a.m

**Description :** The average daily wages of 450 workers in a factory is Rs.45/- and the average daily wages of 340 workers in another factory is Rs.60/-.What is the approximate average daily wages of workers from both the factories together? a) Rs.61 b) Rs.59 c) Rs.70 d) Rs.51 e) Rs.60

**Last Answer :** Total wages of a factory =450 x 45= Rs. 20250/ Total wages of another factory = 340 x 60 = Rs. 20400 Total average = 20250 + 20400/450 + 340 = 40650/790 = 51.46 = Rs. 51 Answer: d)

**Description :** Assume postal rates for 'light letters' are: $0.25 up to 10 grams; $0.35 up to 50 grams; $0.45 up to 75 grams; $0.55 up to 100 grams. Which test inputs (in grams) would be selected using boundary value analysis? A. 0, 9,19, ... C. 0, 1,10,11, 50, 51, 75, 76,100,101 D. 25, 26, 35, 36, 45, 46, 55, 56

**Last Answer :** C. 0, 1,10,11, 50, 51, 75, 76,100,101

**Description :** Mean age for menopause is: a) 40 years. b) 45 years. c) 51 years. d) 48 years. e) 39 years

**Last Answer :** c) 51 years.

**Description :** The minimum and maximum clearances of check rails at all BG level crossings shall be a) 51 to 57 mm* b) 44 to 48 mm c) 41 to 45 mm d) 55 to 70 mm

**Last Answer :** a) 51 to 57 mm*

**Description :** .Minimum check rail clearance at Level crossing a. 45 mm b. 51 mm* c. 50 mm d. 57 mm

**Last Answer :** b. 51 mm*

**Description :** An industry employed 1200 men and 800 women and the average salary was Rs 51 per day. If a woman got Rs 10 less than a man , then what are their daily salary?(mens and women respectively) A) men Rs 25 and women Rs ... Rs 45 and women Rs 55 C) men Rs 35 and women Rs 25 D) men Rs 55 and women Rs 45

**Last Answer :** D) Let the daily salary of man be Rs’x’ Then the daily salary of a women = Rs (x-100 Now 1200x + 800(x-10) = 51 *(1200+800) 1200x+800x -8000 = 51*2000 2000x = 102000+8000 =110000 X=55 Therefore mens daily salary Rs 55 and womens daily salary Rs 45

**Description :** Nesha scored 120 out of 150 in English, 120 out of 180 in mathematics and 160 out of 200 in Science. Find Nesha’s score as percentage: (i) in Mathematics (ii) in all the three subjects (on the whole). a) 66 2/3, 78 22/51 b) 71 23/5, 45 7/31 c) 54 13/33, 82 3/4 d) 60 3/4, 76 32/41

**Last Answer :** Answer: A (i) Percentage scored in Mathematics = 120/180 100 = 12000/180 =1200/18 = 66 2 /3 % (ii) Total maximum of all the three subjects = 150 + 160 + 200 = 510 and Total score in the ... percentage on the whole = (400/510 100) = (40000/510) = 4000/51 = 78 22/51 %

**Description :** If x51 + 51 is divided by x + 1, then the remainder is -Maths 9th

**Last Answer :** (d) Let p(x) = x51 + 51 . …(i) When we divide p(x) by x+1, we get the remainder p(-1) On putting x= -1 in Eq. (i), we get p(-1) = (-1)51 + 51 = -1 + 51 = 50 Hence, the remainder is 50.

**Description :** If x51 + 51 is divided by x + 1, then the remainder is -Maths 9th

**Last Answer :** (d) Let p(x) = x51 + 51 . …(i) When we divide p(x) by x+1, we get the remainder p(-1) On putting x= -1 in Eq. (i), we get p(-1) = (-1)51 + 51 = -1 + 51 = 50 Hence, the remainder is 50.

**Description :** if you estimate 3.53 divided by 51 what would it be?

**Last Answer :** 0.0692

**Description :** What is 3.53 divided by 51 estimate the quotient?

**Last Answer :** 0.0692

**Description :** What is the quotient of 239.63 divided by 7.51?

**Last Answer :** 31.9081

**Description :** What is the quotient of 239.63 divided by 7.51?

**Last Answer :** 31.9081

**Description :** Find four numbers, the sum of which is 45, so that if 2 is added to the first number, 2 is subtracted from the second number, the third number is multiplied by 2 and the fourth number is divided by 2, then the four numbers so produced are all the same. What are the four numbers? -Riddles

**Last Answer :** 8 + 2 = 10 12 - 2 = 10 5 x 2 = 10 20 ÷ 2 = 10 45

**Description :** A circle has radius √2 cm. It is divided into two segments by a chord of length 2cm.Prove that the angle subtended by the chord at a point in major segment is 45 degree . -Maths 9th

**Last Answer :** Given radius =2 cm Therefore AO=2 cm Let OD be the perpendicular from O on AB And AB =2cm Therefore AD=1cm (perpendicular from the centre bisects the chord) Now in triangle AOD, AO=2 cm ... by a chord at the centre is double of the angle made by the chord at any poin on the circumference)

**Description :** What is 45 divided by 9 equals to what?

**Last Answer :** 5

**Description :** What number can 45 be divided by?

**Last Answer :** Need answer

**Description :** What is the remainder of 45 divided by 7?

**Last Answer :** 6.4286

**Description :** Dhivya, Dinesh and Deepi enter into a partnership and their shares are in the ratio 1/3 :1/4 :1/5. After 2 months, dhivya withdraws half of her capital and after 10 months, a profit of Rs. 462 is divided among them, what is Deepi’s share? A) 123.56 B) 165.45 C) 143.3 D) 146.43

**Last Answer :** Answer: C) Ratio of initial investments = 1/3 : 1/4 : 1/5 = 20 :15 :12 Let their initial investments be 20x, 15x and 12x respectively Dhivya: Dinesh :Deepi = (20x *2 +10x *10) : (15x *12) : (12x*12) =140x : ... 70:90:72 = 35 : 45 :36 Deepi s share = Rs.462 * 36/116 = Rs(16632/116) =Rs.143.3

**Description :** The diameter of earth is 12,757 kilometers the diameter of satum is 120,664 the diameters of uranus is 51,499 is the sum of these three plantes diameters more or less than jupiter diameter of 142,804 kilometers by how much answer?

**Last Answer :** 2

**Description :** It takes 6 hours to dry a wet solid from 50% moisture content to the critical moisture content of 15%. How much longer it will take to dry the solid to 10% moisture content, under the same drying conditions? (The ... 5%). (A) 15 min (B) 51 min (C) 71 min (D) 94 min

**Last Answer :** (C) 71 min